Budai

I Love Deep

Budait több mint két évtizede az élvonalbeli lemezlovasok között jegyez a szakma és a közönség egyaránt. Sikerét közvetlen stílusa mellett haladó, mindig nyitott gondolkodásának is köszönheti. Mint azt több mixlemez és számtalan produceri munka is jelzi, hihetetlen zenei érzékkel megáldott DJ. Több sikeres projekttel a háta mögött karrierje talán legnehezebb feladatát kapta, amikor elkészítette az I Love Deep első mixlemezét, a ?I Love Deep 01 - Mixed By Budai"-t, mely 2007 november végén került kiadásra.

Már a kezdetek is sikerre predesztinálták. 1990-ben második helyezés a DMC-n, rezidencia a néhai Hysteriában, az E-Playben, a Dark Side-ban, miközben vasárnapi és hétfői szettjei stílust teremtettek a két balatoni szuperklubban: a Flörtben, majd később a Palace-ban. A kilencvenes évek közepétől rendszeres vendége olyan rendezvényeknek, mint a Mayday vagy a Hyperspace vagy az egykori legendás M47, miközben kevés olyan szórakozóhely található Magyarországon, ahol ne fordult volna meg. Budai 1995-ben barátjaival megalapítja az egyetlen, mindmáig fennmaradó elektronikus tánczenei zenei újságot a Freee Magazint, aminek megjelentetésében 2005-ig vett részt.

1997-ben jelenik meg első mixalbuma a mára legendás ?Techno-House Classics of '93-96 - Mixed by Budai", aminek hatalmas sikere arra késztette a lemezkiadókat, hogy nyissanak a DJ-k által mixelt albumok kiadása felé. A Classics miatt a Universal további két mixalbumra szóló szerződést kötött Budaival. Ennek keretében jelent meg a ?Budai - The DJ Mix 2." (1999), majd a ?Technologic vol. 1 - Mixed By Budai" (2001). 2002-ben egy album erejére a Tommyboy által gründolt Underground Recordshoz igazol át. A ?2002" dupla mixalbumon már nem csak a Budai védjegyének számító technós hangzásé a főszerep. A lemez második részére finomabb hangzású house és tech-house darabok is kerültek, pont jókor, hiszen ekkor indultak az I Love Deep első bulijai. 2004-ben - Magyarországon először - jelenik meg első DVD-je. A ?Live - Funky-Techno Roadmovie" egy útifilm és DJ mix keveréke. A DJ és a vele buliról-bulira utazó stáb, a 2003-ban rögzítette azt a közel nyolcvanórányi nyersanyagot, amiből a 70 perces filmecske született. A filmet kiegészíti egy vadonatúj DJ mix is, amely megjelent külön hanghordozón is. 2005-ben az Egotraxx részére készít egy mixet - ?Budai & Vic Present: This Is Ego" - a label kiadványaiból.

A szerteágazó tehetség nemcsak a DJ szettekben érhető tetten, hanem produceri munkáiban is. Az első Budai trackek és remixek a '90-es évek végén, majd egy rövid időszak a Budai & Ferry projekttel (?Csepp a Tengerben"), meghozták az első nemzetközi sikereket. 2002. óta elválaszthatatlan szerzőtársa Vic. Első közös daluk a ?Macoosa" jó kezdetnek bizonyult az általuk alapított - először Egoist, majd - Egotraxx Records-nak. Az Egotraxx Records a szerzőpáros technósabb zenei oldalát prezentálja. Túl a tizenkilencedik megjelenésen a kiadó olyan művészek produkcióval büszkélkedhet, mint Markantonio, Marko Nastic, Alexander Koning, DJ Preach, Allan Banford vagy éppen a saját felfedezett Daniel D.. Budai & Vic szerzeményei és remixei olyan neves kiadóknál láttak napvilágot mint a Travels, az Adult Records, az Analytic Trail, Mainfloor, Kazoo Records, Pitch Records vagy a Fuck Babe.


Az I Love Deep Records-ot Budai és Vic alapította 2005-ben. A kiadó megjelenései sok pozitív visszajelzést kaptak, több neves lemezlovas játssza gyakran a kiadványokat, és számos lemezbolt eladási listájának élére is felkerültek. Talán éppen ezért olyan frekventált mixalbumokra licencelték a kiadó dalait mint a Ben Watt féle Buzzin Fly Vol. 03, a Renaissance Presents Nic Fanciulli Vol. 2, The Timewriter's Deep Train 4: Round Trip, Terry Lee Brown Jr.'s Terry's Café 9, DJ Vibe's Global Grooves 03, Zappi's Blue Marlin Ibiza. Olyan elismert producerek készítettek remixeket a label megjelenéseire mint The Timewriter, Terry Lee Brown Jr., Jeff Bennett, The Quasar, Atgar.

2007-ben a legendás német tech-house kiadó Plastic City felkéri őket egy EP elkészítésére. Az ?Inside All Of Us EP" sikere felülmúlja a lemezkiadó elvárásait és végre meghozza az áttörést house fronton is a duó számára. A Plastic City újabb felkérésének eleget téve még 2007. végén megjelenik második EP-jük a ?Set You Free". Az újabb lemez 12" vinyl formátumban is kiadásra került.


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka