Chriss

Bp - Foundation

Az ország talán első számú deep és progressive house lemezlovasa, akit a legtöbbször választott a szakma és a közönség is az év dj-jének! A legendás keceli Korona, a Home Club és a Pacha egykori rezidense, akit olyan sztárok is elismernek, mint Sasha, vagy John Digweed. Tokyótól - Londonig a világ legjobb klubjaiban is fellépett már, neve egybefort a minőségi wurm up szetek világával. Quasar nevű projektjében producerként is világhírnévre tett szert, kiadói a Foundation Records és a C-Audio masszív pillérei a globális e-zenei kultúrának.

A kezdetek

 

DJ Chriss - vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten. Lemezlovasi karrierjéhez az ősök adták meg az első lökést, Krisztiánt ugyanis már tinédzserkorában a leghúzósabb funky slágerekkel bombázták, melyeket gyűjteni is kezde ttkazettán, cd-n, végül bakeliten. A zenélés gondolata teljesen véletlenül fogalmazódott meg benne, Chriss fokozatosan, kemény munkával építette karrierjét. A sikereihez képest szemtelenül fiatal Dj 1996-ban állt először a lemezjátszók mögé és lehetőséget kapott az akkoriban a leglátogatottabb szórakozóhelyen a Club Colosseumban.

 

Még ugyanebben az évben megnyílt előtte az akkoriban legendás helynek számító Club Speed (Szigetszentmiklós) kapuja is, ahol két évig zenélt. A Speed, a magyar klubkultúra egyik alappillére minden éjjel négyezer látogatót vonzott, ami az ébredező klubéletben unikumnak számított A klub Chriss karrierjében is jelentős mérföldkő, hiszen Molnár Béla, a BPM alapítója itt figyelt fel játékára és a zene iránt érzett határtalan elkötelezettségére. Ezzel lezárult egy korszak, hogy kezdetét vehesse egy új, a fiatal lemezlovas korábbi álmait jócskán felülmúló sikersorozat.

 

Diszkóspultból a lemezboltba...

 

1996-ban Budapest belvárosában megnyitott a BPM (Booking, Promotion and Management) irodája, ahol rendszeresen megfordult a hazai élvonalban levő lemezlovasok színe-java. Chriss a dj lovassága mellett megbízható partnernek bizonyult és így az eladói pult mögött is megállta a helyét: ő lett az újonnan megnyílt BPM lemezbolt üzletvezetője. Az itt töltött hónapok számos baráti és szakmai kapcsolatot, nem utolsósorban zenei tapasztalatot jelentettek Krisztián számára.

 

 

Chriss 1997-től a BPM összes rendezvényén rezidensi szerepkörhöz jutott.

A keceli Korona klubban a BPM esteken akkoriban még kizárólag magyar lemezlovasok játszottak, és a partik híre eljutott az ország legtávolabbi csücskébe is. Az inspiráló környezetben felejthetetlen esték születtek.  1997-ben a klub a Global Undeground Management hivatalos hazai állomása lett, ami egyet jelentett Sasha, John Digweed, Dave Seaman és hasonló nagyságok fellépéseivel.  A nemzetközileg elismert külföld DJ-kre mindenki kíváncsi volt, és az ország különböző pontjairól érkeztek a rajongók! - emlékszik vissza Krisztián, aki ebben az időszakban warm-up Dj ként lépett fel a nagyok előtt és ez országos ismertséget eredményezett. Nem teljesen alaptalanul, hiszen Anthony Pappa, Nick Warren és Sasha kifejezetten kérték, hogy Chriss zenéljen a fellépésük előtt.

 

Saját utakon: Mystic Night és African Dreams

 

1998-ban Chriss barátjával, Marioval saját projektet indított el Mystic Night néven. A turné során a DJ páros többször bejárta az ország jelentősebb klubjait, és egyre nagyobb rajongótábor követte őket egyik állomásról a másikra. A Mystic Night során Chriss egy merőben új hangzással ismertette meg közönségét. Chriss pedig felfedezte a tribal és deep house felvételek szépségét. 1999-re játéka teljesen kifinomodott és a csak rá jellemző karaktert képviselte.

 

Chriss 2000-ben egy újabb projektbe fogott, melynek neve African Dreams. Ezen esték különlegességét az adta, hogy Krisztián játékát több egzotikus afrikai kongás kísérte. Ebben az időben tőbb hazai elismertnek számító szórakozóhely is felkérte Krisztiánt rezidensi szerepkörre. A diszkók folyamatos munkát adtak African Dreams klubesttel turnézó Krisztiánnak, aki közben a kereskedelmi és közszolgálati csatornák szinte minden stúdiójában megfordult.

 

Túl minden határon

 

2000-ben Chriss részt vett a berlini Love Parade-en. Ekkor már a szomszédos országok legnépszerűbb klubjai is felfigyeltek az ifjú tehetségre, így Chriss két éven át rendszeres vendég volt Pozsonyban és Prágában, ahol a helyi szaksajtó is elismerően cikkezett játékáról. Chriss a nagyobb hazai fesztiválok rendszeres vendége lett, 2000 napjainkig részt vesz rajtuk.

 

 

Otthon, édes otthon

 

2001-ben a BPM és a Global Underground Management az akkoriban nyílt budapesti szuperklubba, a Home-ba átette rezidenciáját.  A több hónapos együttműködés során Krisztiánt itt is a legnagyobb nemzetközi sikernek örvendő lemezlovasok előtt, szórakozatta a közönséget. 2001 végén nyitott meg a főváros talán egyik leghangulatosabb klubja, a Pacha Bar, ahol a BPM estjei mellett Chriss egy új sorozatnak vendége lett, amely a mélyebb zenei hangzásvilágba, a deep house-ba kalauzolta el a hozzáértő publikumot. Chriss játéka itt is unikumnak számított.

 

Chriss áldozatos munkájának köszönhetően Magyarország legjobb lemezlovasának választják 2001 -ben a Check Awards-on elnyerte azt Év hazai Felfedezetje és az Év hazai legjobb Dj-e díjakat.

 

Rendszeresen kezdett el DJ mixeket készíteni a nagyobb rádiók elektronikus zenei műsoraiba .És szerepel több hazai tv- ben is.

 

Digweeddel az Eastern Exposure Fesztiválon az Events Hallban

 

2002. július 19-én a BPM által szervezett Eastern Exposure Fesztiválon, Chriss a világ a legnépszerübb lemezlovasával John Digweedel játszott együtt,5000 partizó nagy megelégedésére. Ennek a fesztiválnak a sikere meghozta a BPM- nek az Év Hazai Rendezvényszervezője díját, amelyet Krisztián, a BPM nevében vehetett át.

 

2003-ban Chriss hazai és nemzetközi szakmai sikere megnövekedet. Ebben az évben a legkiemelkedőbb világsztárok mellett kapott meghívást a BPM Budapesti rendezvényeire. Budapest egyik legnagyobb szórakozó arénájában, a Sziget Events Hallban

többezer embert megmozgató, sikeres szetteket mutatott be. Krisztián a műfaj két legmeghatározóbb alakjával játszhatott együtt. John Digweeddel és Sasha-val élvezhette a sztárság kellemes velejáróit. Ezeken, az estéken Chriss volt az a hazai lemezlovas, aki átélte ezen felejthetetlen pillanatokat.

 

London

 

Chriss elmondhatja magáról, hogy fiatal lemezlovasként mindig szembenézett a kihívásokkal, ez a kitartó lelkesedés Magyarországon és a nemzetközi porondon is meghozta gyümölcsét.  Chriss  július 26-án meghívást kapott London egyik szuperklubjába, The Cross klubba, a Renaissance nevével fémjelzett estére. Egyébként ezen az estén Anglia szinte egyetlen szaklapja a Mixmag magazin készített interjút a fiatal tehetséggel.

 

2003

 

2003-agusztusában, Chriss kiemelkedő teljesítményére, olyan szervezők is felfigyeltek, mint például a Creamfields nemzetközi booking irodája. Ezúton Krisztián a Prágai Fesztiválon kapott lehetőséget a bizonyításra, olyan világsztárok mellett mint Massive Attack, Richie Hawtin, Layo & Buschwaka, Tiesto, Roni Size, Anima Sound System,ect.

Ezen a fesztiválon több mint 25 ezer ember tombolt a különböző zenei stílusú helyszineken.

 

Ezzel párhuzamban jelenteti meg Chriss első mix cd-jét, az Underground Records lemezkiadó gondozásában. A lemez megjelenését nagy várakozás előzi meg, amiről előzetesen különböző zenei webportálok elismeréssel írnak. Chriss büszkén mondhatja el magáról, hogy 2003-ban újra elnyerte az Év Hazai Lemezlovasa első díját és az akkoriban megjelent Directions 04 mix cd-je is elnyerte a Év Hazai Legjobb Mixlemeze titulust.

Chriss fölényesen besöpörte. Idézem! ?Szinte csak a második helyért folyt a küzdelem". Ezt követően a Check magazin által meghirdetett év Dj-e szavazás végeredményeként, itt is egészen magas szavazatszámmal az év Dj -e díját megnyerte.

Krisztián meghívást kap Japán fővárosába Tokyoba, ahol Anthony Pappa akkoriban megjelent új Globalunderground lemezbemutató partyjára. Krisztián megalakítja a Quasar zenekart, ami újabb lehetőséget ad számára, hogy saját zenei stílusát elismerté tegye. Az első Quasar produkció a Together, meghozza a vártnál nagyobb sikereket. John Digweed Kiss- fm internetes rádióműsorában az ajánló blokkban lejátszásra kerül. Ezen bemutató után tööb külföldi lemezkiadó érdeklődik a Quasar felvételek iránt.

 

2004

 

2004-ben ismét Japánba hívták meg. Osakában és Tokióban lépett fel. Ezen felül számtalan meghívásnak tesz eleget az európai nagyvárosokban. Megalakítja a Foundation Recordsot, saját lemezkiadó cégét, ahol megjelenteti újabb mix Cd-jét, The Trip néven. Ezek a projectek meghozták nemcsak Krisztián, hanem a Quasar és a Foundation Records nagy elismerését is.

Chriss 2004-ben is megnyerte az Év hazai Dj-je díját, a The Trip mixlemeze elnyerte az Év Hazai legjobb Mixalbuma elismerést, ezen felül a Quasar zenekar és a Foundation Records kiadó 2. helyezést ért el saját kategoriájukban.

 

 

Chriss egyedi zenei vonalat képvisel, szettjei senkiéhez sem hasonlíthatóak. Játsszon akár warm-upként, akár főidőben, játékát minőség és az exkluzivitás jellemzi. Kialakult közönsége örömmel kíséri el és hallgatja felemelő zenéjét, játsszon az ország bármely pontján.

 

More info:

Weboldal www.chriss.hu


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka