Dennis Clarke

-

A zene iránti érdeklődése már fiatalon elkezdődött. 8 évesen szintetizátort kapott szüleitől, mellyel már akkor saját szerzeményeket alkotott. Szülei észrevéve a fiúban rejlő tehetséget, magántanárhoz íratták be. Eleinte standard, szórakoztató zenei dalokat tanult meg, de idővel rájött: neki ez nem elég, saját zenéket akar szerezni. Ezért iratkozott be egy másik magántanárhoz, a Pécsi Szimfonikus Zenekar egyik jeles tagjához, Hergert Jánoshoz, aki zeneelméletre tanította. Innentől kezdve születtek meghatározó zenei szerzeményei. Felvételei már ekkor egyediek voltak, azonban a fiatal, ismeretlen szerzők nehéz honi helyzete miatt, csak kis körben találtak meghallgatásra.
2001-ben került a diszkózás közelébe, ekkor egy hirtelen ötlettől vezérelve elment a B52-ben meghírdetett DJ vizsgára, ahol a - többek között Dj Newl nevével fémjelzett - vizsgáztató csapat a legjobb 5-be választotta.
2003-ban került az AndrewBoy project közelébe, amelyben eleinte mellékszerepet játszott, azonban tehetsége révén, az idő előre haladtával AndrewBoy egyedüli társaként főszerephez jutott.
2004 nyarán jelent meg közös szerzői mixalbumuk az Első Állomás (olyan dalokkal, mint a Születésnapomra, vagy a jól ismert Valami Véget Ért és Hello remixek), mellyel kivívta a szakma és a közönség elismerését. Az album különlegessége, hogy magyar előadótól ez volt az első olyan mix cd, melyen kizárólag saját zenék szerepeltek. Még 2004-ben a Gramofon díj közelébe került, ugyanis Karányi Dani és Náksi vs Brunner mellett beválasztották az év 3 legjobb elektronikus zeneszerzője közé.
2005 a remixek éve volt számára, több nagy hazai előadó felkérésének tett eleget.
Azóta is rendszeresen zenél az ország több klubjában, 2008-ban pedig részt vett pár pécsi rendezvény megszervezésében (pl. Earth Dance Festival, Push szilveszter, stb).
Mindeközben műhelyében új zenék is készülnek, melyekből több a közeljövőben debütál majd.

www.dennisclarke.hu (készülőben)


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka