Hot X

Deadcode

HOT X ( Horváth Tibor ) 1972- ben született Sopronban.
A 90-es évek elején már fellépett mint DJ a soproni MÍG 15 - clubban akkor még EBM és rock zenéket játszott úgy mint a Nine Inch Nails , Sisters of Mercy stb....
1995-ben testvérével Attilával és Kiss Ákossal átvették a MÍG 15 club működtetését. Ebben a klubban voltak hallhatóak először house és techno zenék Nyugat - Magyarországon. Máig legendák övezik azokat a szerdai és szombat éjszakákat, ahol teltház és a páratlan hangulat uralta a táncteret. Szinte hihetetlennek tűnik, de ezeken a partikon gyűlt össze nyugat-magyarország színe-java, megbotránkoztatva a szomszédokat és a helyi rendőri szerveket, hiszen a club Sopron forgalomtól lezárt óvárosában volt. Megdöbbentő és egyben vicces látvány volt hajnalban, az a rengeteg autó, ahogy a MÍG 15 vendégei nem ismerve a helyi közlekedési rendet, Sopron egyik forgalomtól elzárt történelmi terét parkolónak használták.
A Club rövid 6 hónapos működés után bezárt.:)..
HOT X 1996-ban megalapította társaival (Horváth Attila, Kiss Ákos) a Deadcode Productiont, mely társaság 1996. 03. 16-án megrendezte Sopronban első HYPERSPACE-t. E nap történelmi dátumként vonult be a magyar techno-világ életébe. Az óriási érdeklődés miatt a rendezvénysorozat 1998 - ban Budapestre költözött, a mára szintén legendává vált PATEX épületébe. 2000-ben a PATEX 2, majd 2001 - be a COMPLEX rendezvényközpont lett a rendezvénysorozat útja. 2004 decemberétől új helyszínen a budapesti EVENTS HALL -ba költözött az addigra már Magyarország legnagyobb partsorozatává nőtt HYPERSPACE. Egy éves szünet után 2007- től évente egy alkalommal jelentkezik a legendás partisorozat budapest egyik legmodernebb és legnagyobb rendezvénycsarnokában a SYMA arénában.
Ez a rendezvény HOT X és a DEADCODE vezényletével az egész Magyar techno-élet trendmeghatározó partijává fejlődött az évek során.

A kezdetek óta olyan magyar rendezvények tulajdonosa, mint az előbb említett HYPERSPACE, a 2008- tól 100%-os DEADCODE tulajdonba került, korábban a SZIGET produkcióval kooperációs rendezvény , Magyarország lenagyobb elektrónikus zenei rendezvénye a BUDAPEST BÓNUSZ fesztivál, vagy HOT X klubpojektje a PLASTIC.

A Deadcode megalakulásától kezdve Hot X látja el a művészeti vezetéssel járó feladatokat, azaz elsősorban Ö dönt a Hyperspace vendégfellépőinek kilétéről és a rendezvény arculatáról. Hot X és a Deadcode promoteri munkájának köszönhetően a nemzetközi techno-szcéna olyan meghatározó alakjai léptek fel a HYPERSPACE-eken Magyar közönség előtt mint: RICHIE HAWTIN, SVEN VATH, , DERRICK MAY, DJ HELL, DAVE CLARKE, THE ADVENT, ANTHONY ROTHER, LUKE SLATER, CHRIS LIEBING , MONIKA KRUSE, T.RAUMSCHMIERE, JOSH WINK, DJ RUSH, MARCO CAROLA, MISS KITTIN, TIGA, CRISTIAN VOGEL, JOHANNES HEIL, CLAUDE YOUNG, ADAM BEYER, stb
Promoteri pályafutásával párhuzamosan HOT X dj-karrierje is beindult, 1997-től kezdve folyamatosan kapja a felkéréseket magyar és külföldi (AUSZTRIA, SZLOVÁKIA, JUGOSZLÁVIA, HORVÁTORSZÁG, CSEHORSZÁG, ROMANIA, PORTUGÁLIA, SPANYOLORSZÁG, JAPÁN , OLASZORSZÁG ) klubokba, fesztiválokra . Hazai népszerűségét jellemzi, hogy jelenleg is az ország egyik legkeresettebb dj-jeként tartják számon - többek közt ezért is jelent minduntalan teltházas partit a Deadcode DJk ((HOT X, IGOR DO'URDEN, COYOTE) fellépése szerte az országban.
A nemzetközi figyelem erősödését jelzi, hogy 2000-ben Hot X lett az első és addig egyetlen magyar dj, aki játszhatott a bécsi LOVE PARADE szabadtéri 'Grand Finale'-ján, majd az azt követő hivatalos éjszakai after-partin, a 'Love Nation'-ön. Nem mellékes az sem, hogy egy korábbi válogatásalbumot követően (HOT X vs CHRIS ESYCHO: HYPERSPACE) ugyancsak 2000-ben készül el Hot X első, Igor Do'Urden közösen készített mixalbuma, a HYPERSPACE 2000, mégpedig osztrák kiadásban.
Pár év tapasztalat után szintén 2000-ben elérkezettnek látta az időt egy saját label megalapítására. Megszületik a Deadcode Records, Magyarország első techno-kiadója. 2004 év elején , itt jelent meg HOT X eleven -O -one cimű EP-je , amelyre olyan producerek készítettek remixeket mint THE ADVENT és WLA GARCIA.

2005-ben látott napvilágot HX című EP-je, ami több hétig vezette a www.djshop.de nemzetközi internetes lemezbolt összevont techno eladási listáját. Még ugyanabban az évben megjelent negyedik mix CD je is a HYPERSPACE 08 a Freee magazin mellékleteként, amely az első hivatalosan megjelent magyar lemez volt , amin a modern techno hangzás képviseltette magát. HOTX ebben is mint sok minden másban a magyar techno történelemben, úttörő szerepet vállalt.
Sikereinek titka egyébként dj-ként és producerként is egy és ugyanaz: táncorientált elektronikus zene, techno-tól a minimalon keresztül az electro-ig.
Az ezredforduló utáni években Hot X és a Deadcode vezető pozíciója a honi elektronikus szcénában egyre inkább megdönthetetlenné vált.
Ennek igazolásaként 2003-tól a DEADCODE saját rendezvényein kívül, az Európa-szerte híres Sziget Fesztivál, 2007-től pedig a BALATON SOUND Fesztivál elektronikus zenei programjáért is Hot X és a Deadcode production felel.

2007 és 2008-ban jelentek meg HOT X HYPERSPACE hez kapcsolodó mixlemezei valamint szintén 2008-ban TIBOR HORVATH néven remixet készített PROFIL 25 - THE FAN nótájára amely a FOUNDATION RECORDS gondozásában jelent meg. 2007-től HOT X megjelenéseinek társproducerei a COLLINS & BEHNAM páros.

GIGS
HYPERSPACE (Budapest - H)
URBAN ART FORMS Festival ( A)
CREAMFIELDS Central europe ( CZ)
BIOSPHERE (A)
HRADHOUSE ( CZ)
FÉLSZIGET FESTIVAL (RO)
MAYDAY HUNGARY 2006 (Budapest - H )
BUDAPEST PARÁDÉ (Budapest - H)
BUDAPEST PARÁDÉ BÓNUSZ (Budapest - H)
AXETÁZIS BÓNUSZ (Budapest - H)
HYSTERIA (Budapest - H)
LOVE PARADE (A)
LOVENATION ( Vienna -A)
GLAM CRAZY HOSPITAL ( Milano - I )
TECH-ON-LINE FEST ( Pula - CRO)
VOLT FESZTIVÁL (Sopron - H)
SZIGET FESZTIVÁL (Budapest - H)
HEGYALJA FESZTIVÁL (H)
WANTED FESZTIVÁL (H)
DEADCODE NIGHT SHOW TOUR 2001-2005( H)
RAVENATION ( Innsbruck - A)
ATOMAGE ( Szabadka _YU)
SHOCKWAVE ( Budapest - H)
ELECTRONIC DELICATE ( Vienna - A)
SVEN VATH - CONTACT TOUR (Budapest - H)
SVEN VATH - the sound of the fifth season world tour (Budapest - H)
BOOMERANG ( Bratislava- SK)
END OF SUMMER ( Vienna _A)
and more...

CLUBS

PACHA ( Budapest- H)
CLUB ZEUS ( Spanyolország - La Coruna - ES )
COLORS STUDIO ( Japan - Tokyo - J )
HOME ( Budapest- H)
PALACE ( Siófok - H)
CLUB LIFKA (Szabadka -YU)
WEST MUSIC CLUB (Székesfehérvár -H)
CLUB SILVER ( Kecskemét - H)
BLUE MARINE ( Graz - A)
ARCADIUM ( Graz -A)
XL HOOLYWOOD ( Linz-A)
PRETENDER (Porto - P)
FIRST CLUB ( Szabadka - YU)
M47 ( Sáránd _H)
ÁTRIUM ( Balatonfüred-H)
CLUB OF COLORS ( Keszthely -H)
CLUB PLAY ( Gödöllo -H)
KASHMIR UNDERGROUND (Budapest - H)
FÁKLYA KLUB (Budapest - H)
HIGHLANDER - (Sárospatak - H)
CLUB PRINCE ( Mende - H )
ARSENAL CLUB ( Nyiregyháza - H)
HANGÁR ( Sopron - H )
and more....


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka