James Cole

Badgirls

Lemezlovas, promoter, újságíró és szerkesztő, grafikus, a keceli Korona és a kiskunhalasi DTD promotere és rezidense, a BADGIRLS dj-formáció és klubest alapítója. Sokan csak úgy emlegetik, hogy a "Tanár Úr" - eredeti foglalkozására nézve ugyanis tanár. A szegedi egyetemen végzett történelem-szociológia szakon ez utóbbi kapcsán - mint kutatási tárgy - mélyült el a technokultúrában. Több mint 10 éve dj-zik, és a szcéna majd minden részterületén sikeresen bizonyított, legyen az klub managelés, egy zenei szaklap szerkesztése és művészeti vezetése, booking, vagy djzés.

A kezdetek - Check magazin

96-ban érintette meg az elektronikus zene varázsa Kecelen, majd rá két évre az első bakeliteket az ottani rezidens gyerekkori baráttól Sur-prise-tól vásárolta. Egyetemi tanulmányai mellett ekkor kezdte el beleásni magát az e-zenei kultúrába. Ilyen módon került a Check Magazinhoz, ahol 2001-2002 között főszerkesztő volt. A magazin tartalmának, művészeti részének koordinálása volt a feladata. A Free magazin mellett az ő munkájának és újításainak is köszönhetően színesedett a szcéna nyomtatott sajtója.

Badgirls

1999-től Pat Duffal a kecskeméti Víztoronyban már partikat is szervez, majd megalapítják a BADGIRLS-t. A Badgirls partiest Magyarország egyik leginnovatívabb klubestje, mely elsősorban a keceli Club Koronához kötődik, de olyan alkalmi rendezvények is kerültek ezen a néven megrendezésre, mint az akasztói Stadler Bárban rendezett bulik, vagy a különböző Open Air Party-k. A 2000-ben útjára indult klubest egy kis pubból országos hírű rendezvény sorozattá nőtte ki magát. A James Cole és Pat Duff alapította csapathoz 2004-ben csatlakozott Shabaam, így vált eggyé a keceli 3 rezidens triója a Badgirlssel. Az immáron 8 éve működő klubest sajátos image-t képviselő reklám anyagaival, a 3 rezident egymásra épülő szetjeivel és a hozzájuk kötődő baráti társasággal érte el sikereit, melyet tovább erősített a Kecelen immáron 5 éve működő rezidencia és a számos külhoni sztárt felvonultató partiszervezői tapasztalat.

Kecel

Az egykori megtérést jelentő legendás klubban valóra váltotta minden klubber álmát. A táncparketről az évek során felküzdötte magát a djpultba, majd a promoteri és üzemeltetői székbe is. Jelenleg is a keceli Club Korona rezidense, ahol a promoteri tiszt mellett 2004-2005 között ő volt a klub üzemeltetője is! Ebben a pozícióiban olyan rendezvények megszervezése, és lebonyolítása is a nevéhez fűződik, mint a Kecel Electronic Music Festival, és az 1. Dj and Music Conference, vagy a DTD-ben megrendezett Sasha-John Digweed, Jimmy Van M buli! Az ő munkájának is köszönhető, hogy a 2006-os és 2007-es évben a Korona lett az év legjobb klubja minden hazai szavazáson, a Kecel Fesztivál pedig az év legjobb bulija immáron 3. éve! Az I Love Kecel magazin alapítója szerkesztője és művészeti vezetője immáron több, mint 5 éve.

Promoter - üzemeltető és marketing manager

A Keceli és a kiskunhalasi DTD-ben betöltött promoteri és marketinges feladatai mellett ő az atyja a Badgirls arculatának és számos klub webes, nyomtatott és egyéb reklámanyagait is ő tervezte. E mellett az évek alatt több tucat külhoni lemezlovas hazai fellépését is koordinálta, illetve koordinálja ma is. Elég, ha csak a legnagyobb nevét említjük: 2 éve ő hozza hazánkba John Digweedet, e mellett szinte minden ügynökséggel és djvel dolgozott már a szcénában. (A pécsi Hungarian Dj Festival reklám és marketinganyagának is ő a megálmodója.)

Rezidenciák - turné

A keceli kényszerszünetig a kiskunhalasi DTD az első számú kiemelt rezidencia, ahova a komolyabb külhoni fellépőket bookolja is. A kecskeméti BlingBlingNights ban, mint szülővárosában, úgy 1,5 - 2 havonta jelentkeznek, e mellett Szegeden havi egy csütörtökön a Retro Clubban, és Kiskunfélegyháza új megaklubjában - a Globe Dance Hallban szintén 1,5 havonta egy-egy pénteken látják el a házigazdai feladatokat a Badgirls klubest keretein belül. E mellett Budapesten a Fame Promotion klubjaiban a Dokk Progression-ön és saját szervezésű bulikon is lehetőséget kaptak. Az orszában szinte mindenhol feltettek már a turnéjuk során melyet töretlenül folytatnak.

Stílus

Nézetét tekintve egy jó lemezlovast nem lehet stílus és klisék mentén leírni, hisz számára csak a jó és rossz zene fogalma létezik. Ugyanakkor mégis kell lennie valami jellemző atmoszférának, valamilyen kerek egésznek lennie, ami csak rá jellemző, valami kisugárzásnak, melyet közvetít a közönség felé, egyszerre adva önmagát és figyelve hallgatósága minden rezdülését... A jó dj-t akkor is felismered, ha csak egy sötét teremben hallod, ahol ha nem is látod - érzed, hogy ő az, mert van egyfajta sajátos varázsa. a zenéjének. Rá is jellemző egy ilyen fajta muzikalitás, amitől tudod hogy ő játszik. Ha mindenképp le kéne írni, a deep-tech-tribal -click és minimal house áll hozzá a legközelebb, de az ambient, downtempo-s lemezektől az techno-ig nagyon széles skálán mozog szetjei alkalmával, attól függően, hogy warm up szerepben, vagy főidőben játszik.

Referenciák

A majd 10 év alatt minden jelentősebb klubban feltett már az országban (Kecel -Club Korona, Bp-Home, Studio, Dokk, Siófok - Flört, Szeged - SingSing ... stb. ) játszott már, olyan külföldi sztárok mellett is, mint: Sasha, John Digweed, Deep Dish, Dubfire, Sharam, Lee Burridge, Steve Lawler, Hernan Cattaneo, Sander Kleinenberg, Satoshi Tomiie, Nick Warren, Anthony Pappa, Jimmy Van M, Nic Fanciulli, Sandra Collins, S.O.S, Seb Fontaine, Audiofly, Desyn Masiello, Paolo Mojo, Chris Fortier, 16Bit Lolitas, Matthew Dekay, Peace Division, Jimpster, Phonique, Jay Tripwire, Martin Landsky, Matthias Tanzmann ..., (Csak néhány név a listáról:) külföldön pedig Romániában lép fel rendszeresen.

Album

KECEL 20th Annyversary DVD mixed by BADGIRLS (James Cole, Pat Duf, Shabaam)Rádió műsor

A www.justmusic.fm-en 1 éve indult útjára műsoruk, mely minden hétfőn 18-20-ig hallgatható és fennállása óta az egyik legsikeresebb és leghallgatottab műsor a rádióban.

www.djbadgirls.hu
www.myspace.com/djjamescole
www.clubkorona.hu
www.kecelfestival.hu


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka