Kühl

Djkuhl.com

Kühl legfőbb hobbija már 10 évesen is a zene volt! 1986-ban kezdett kisebb bárokban és klubokban játszani. 1995-ig az aktuális slágerek mellett hip-hop,funky, soul zenékre építette a műsorát. Ez idő alatt a főváros több szórakozóhelyén is zenélt. 1993-ban kezdett el a house műfajjal komolyabban foglalkozni. 1995-ben a Club Speed megnyitásával egyidőben, ahol rezidens lett, megkezdődött az országjáró bulik végtelen sora, így Kühl az ország valamennyi fontos klubjában megfordult akkoriban.

Házigazdaként jegyezték a keceli Club Koronában, ahol a BPM ügynökség az első komoly progressive house bulijait rendezte. Az angol Global Underground, a Cream és a Renaissance klubesteken, Sasha, John Digweed, Nick Warren, Anthony Pappa...stb.mellett játszott, s pillanatok alatt a hazai partik közönségének egyik kedvencévé vált. 1997-ben a berlini Love Parade-en, az első magyar szervezésű kamionon zenélt. A helyi fellépések mellett meghívásokat kapott Romániába, Lengyelországba, Szlovákiába, Csehországba, Jugoszláviába, Japánba és az Egyesült Államokba is. Első román és lengyel vendégszerepléseivel nagymértékben hozzájárult a helyi progressive szcéna kialakulásához és fejlődéséhez.

Közönségszavazatok alapján az ország 4. legnépszerűbb lemezlovasa volt már 1998-ban! Ezen a helyezésén később még tovább javított, és 2001-ben, illetve 2002-ben már ő állt az élen. 4 évig a Pacha Budapest , 6 évig a siófoki Flört, 2004-től a Home Budapest rezidense volt. Eddig 5 válogatás mix CD-je jelent meg, a legutolsó a Plastic Fantastic kiadásában.

1998-ban DJ-zés mellett elkezdett zenekészítéssel is foglalkozni, és a kezdeti próbálkozások után stúdió partnerével, Shootie-val létrehozták a Highrollerz nevű formációt. Debütáló EP-jük az angol Sumsonic kiadónál látott napvilágot 2003-ban. 2004-ben Chriss-szel kooprodukcióban megszületett az Ice on Fire projekt, ami egy különleges klubest és közös produceri munka neve lett. 2005 májusában elindult önálló rádiós műsora, a www.justmusic.fm-en Happy Monday címmel.

Kühl további tervei között saját felvételek készítése, egy új mix cd, valamint komoly hazai és külföldi fellépések szerepelnek.


Mixlemezek:

Liquid, 1998, BD Records
Liquid Trance:Mix for the Millenium, 1999, Underground Records
Liquid Trance,Session 2:Heaven, 2000, Underground Records
Direction 3., 2002, Underground Records/Planetarium
Progressive Sound of Budapest, 2004, Plastic Fantastic (Hungary)

Saját felvételek:
Kühl and D Drumm Boy-Spiritual Life, D Zone Trax
Kühl and D Drumm Boy-Sunday Morning, E-Play Generation
Highrollerz-Highrollerz, Sumsonic Records/Mechanism
Highrollerz-Macaroon, Sumsonic Records/Mechanism
Ice On Fire-Radiogalaxy
Ice On Fire-Shadow Dancer

Remixek:
Draft-Dombok felett-Liquid Millenium Mix
Draft-Új Nap-Kühl 's Benefit Remix


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka