Naga

Hairy Records

Lemezlovas, kulturális antropolódus, énekes-gitáros, producer és rádiós művész... Az Ablak-A-Dubra, a Tilos, a Hairy, a cinetrip, a Chi Recordings, a Tilos Rádió, megyannyi legenda melynek alapítója vagy éppen részese, az ország egyik legrégebbi és legelismertebb ?földalatti" alkotója.

A kezdetek

Dj Naga (Fejér Blázs) énekes gitárosként kezdte a 80-as évek végén, Iván Lendül zenekarával 91-ben épp elcsípték a budapesti underground utolsó együttállását, a legendás Nap-Nap fesztivált. Később részt vett a város atmoszféráját egy évtizeden át meghatározó Tilos Rádió első, kalóz adásaiban. Szerkesztette a Törökfürdô cím? irodalmi-kulturális magazint. ?96-ban kultúrális antropológusként szerzett diplomát, az acid jelenség szubkultúráját elemzô szakdolgozata a Replika c. szociológiai lapban jelent meg. Egy évig még tanszékén maradt, majd végleg elragadta a zene.

Eleinte bolondult az acid-house hangzásért, miközben már kezdetben a zenei sokszínűséget kereste - rádiós műsoraiban egyre többször szólt trip-hop, és dub. Látomásos, mesélős szettjei a korai rave bulikon, a törökbálinti Katlan partikon, vagy Frankhegyen az első generáció emlékezetes élménye. Később a technot kedveli majd Kevin (Finecut Bodies) barátja hatására az electro és a breakbeat is színesíti fellépéseit.

 

Dj-zés - Kiadó - Klubestek -rezidenciák

 

DJ-ként 1995 óta játszik, ekkor indult Ablak-A-Dubra cím? heti mixm?sora a Tiloson (www.tilos.hu), majd ?98-tól ennek klub verziója szerdánként. Az AAD szünet nélkül létezik ma is, kezdetben a saját klubestjeként a Trafó Bárban, majd 2001-tôl a Chi Recordings sorozataként a StTropez hajón, majd 2004-töl a Süssfelnap-ban, legújabban mint a friss vállalkozás, a Hairy Records klubestje. Évek alatt számos külföldi is a klub vendége volt például Meat Katie, Hybrid, Elite Force, Fink, Lemon8, Radioslave, Paul Woolford, Chris Carter, Switch, Swag, Wighnomy Brothers, Dominik Euleberg, Jimpster, John Tejada, Überzone, Soul Mechanic...

?99-től a Cinetrip fürdős rendezvényeinek rezidense éveken át (www.cinetrip.hu). Betával közös klubestje a H2H (house to house) 2004-tôl létezik péntekenként, jelenleg a Mono klubban. 2000-ben Amb-bal alapítják meg a Chi-Recordings-ot. Saját kiadójánál jönnek ki első zenéi.

2000-ben a Wanted magazin szavazásán második legjobb magyar DJ. Az elmúlt években dolgozott a fuvolista Szemzô Tiborral, a gitáros Temesvári Balázzsal Robotglem néven, közös albumot jelentetett meg Amb-bal, több európai országot megjárt szettjeivel, megannyi rádióm?sor vendége volt már (Radiostacja, Justmusic.fm, Radio Café). 2002-ben szerepelt a Papp Gábor Zsigmond rendezte Partik népe cím? dokumentumfilmben. 2005-ben egyedülálló dvd-t jelentetett meg - korábbi rádiós hangjátékát, melyben saját és Chi művészek zenéit mixeli, ismert vj-k értelmezik látvánnyá. Az audióvizuális ?agym?tét" Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül cím? 1937-es regényén (Latinovits Zoltán elôadásában) alapul.

2006-ban a www.soundhead szavazáson második, a partycom .hu szavazásán negyedik dj Magyarországon.
2006-ban három másik társával együtt megalapítják a Hairy Records-ot, mellyel a hazai minimal kultúra egyik alapkövét rakják le.

A jelen

Jelenleg elmaradhatatlan partnerével, Betával lép fel legtöbbször, közös szenvedélyük a house zene minden formája a minimaltól a detroitiig. Bár szüntelen kotyvaszt valamit stúdiójában alapvetően mégiscsak diskjockey. Örökös szenvedélye más zenészekkel együttmüködni, műhelyeket, alkotási lehetőséget megálmodni, és fiatal tehetségeket támogatni

A Naga & Beta duót hazánk talán leghitelesebb minimal és tech house dj párosaként tartja számon a szakma. Klubestjük a HAIRY legendás bulikat hozott össze olyan nevekkel, mint: LOCO DICE, vagy éppen MAGDA!

http://www.hairy.hu/blog/


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka