Shabaam

Badgirls

Az ország legjobb klubjának a keceli Club Koronának a 3. rezidense, a Badgirls nevű klubest tagja, többször volt a soundhead.hu oldal szavazásán az ország 2. legjobb felfedezett lemezlovasa. Több mint 8 éve áll a dj pultban, a világ szinte minden sztár dj-je mellett feltett már, John Digweedtől Sashán át Dubfire-ig...A minimal és tech house darabok mestere.

A Badgirls team legfiatalabb és egyben legújabb ?szerzeménye" - Shabaam (polgári nevén:Benyeda László) viszonylag hamar kezdett a zene felé orientálódni. Már általános iskolás korában is fontos szerepet játszott életében az emberek szórakoztatása, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy meghatározó tagja volt az iskola suli-rádiójának és technikusi legénységének egyaránt. Persze, mint minden dj-nek neki is jókora zenei átalakuláson kellett végig mennie. A korai hip-hop és funky basszusokat hamar utolérte az akkor még itthon csak kialakulóban lévő stílus. Kezdeti ambicíózusát jelzi, hogy a lehető leggyorsabban beszerezte a mixeléshez elengedhetetlen felszerelést és neki kezdett az elsajátításhoz. Ebben óriási szerepe volt az akkori keceli buliknak is, ahol először találkozott igazán azzal a zenével, ami inspirációt jelentett neki. ?Nem egy buli volt amikor csak álltam és órákon keresztül bámultam Chriss-t vagy éppen Sur-prise-t ahogy játszik, miközben a többiek önfeledten szórakoztak...". A kezdeti nehézségeket gyorsan áthidalva egy-kettőre a keceli korona v.i.p. bárjában találta magát. Eleinte minden szombaton 1,5-2 óra erejéig gyakorolhatott, bizonyíthatott egyre nagyobb tömeg előtt, majd a kisebb-nagyobb bulikat szervező James Cole (boszka) adott egyre több lehetőséget a bemutatkozásra. Innen származik a máig tartó kapcsolat és barátság Dave V N-el is, akivel kb egy időben indult el karrierje. A 2002-2003-as évek mérdföldköveknek bizonyultak, mert igazán ez a két év alatt ismerték meg jobban Shabaam-ot. "Az emberek kezdtek elfogadni, megszeretni, tudták, hogy milyen zenét játszom..." A 2003/2004-ben a szakma által az ?év hazai felfedezettje"-ként emlegetett Shabaam(Dave V N-el egyetemben)igazából ekkor kezdett ?betörni". A kezdeti warm up szerepkört gyorsan váltották a feszesebb ütemeket kívánó főidős vagy reggeli szettek. Egyre több helyen kapott lehetőséget országszerte, hogy csak néhányat a jelentősebbek közül megemlítsünk: Home(Budapest), B7(Budapest), B(Pécs),X-treme(Kecskemét), DTD(Kiskunhalas), Atlasz(Bonyhád), Citadella(Budapest), Pacha-Coronita(Budapest).

E helyek nagy részére rendszerességgel visszajáró vendégnek számít, de e mellett számos nagyobb rendezvényen, fesztiválon is lehetőséget kapott és kap ma is.

Kecel Festival, Glu-Glu festival, Dél-Kelet Magyarországi Elektronikus Festival,...stb. Ez idő tájt szinte havi rendszerességgel zenélt a Pleasure Sound csapatában Pesten, majd 2004-ben otthagyva a P.S.-t, a BADGIRLS formációhoz csatlakozott. Az addig James Cole és Pat Duff alkotta párost, ma már Shabaam-al kiegészülve hárman alkotják. Az ismeretség a tagokkal nem újkeletű, hiszen rengeteg közös bulin voltak már túl az évek során. Ez az év azért is volt fontos számára, mert a Koronában már hivatalos rezident-ként kapott szereplési lehetőséget, így kis idő után egyenes út vezetett a kisteremből a nagyba, hogy ott is bizonyíthassa - méltó erre a szerepkörre is! Shabee jelenleg egy főiskola hallgatója, a diploma megszerzése után mindenképp ezen a területen szeretne majd továbbra is tevékenykedni. (Persze a dj-zés mellett ide sorolva egy esetleges club vezetését, vagy annak komplett managementi tevékenyésget is.)

www.djbadgirls.hu


 

FRISS VIDEO

2014.
BAJA DJFESZT
HALFŐZŐFESZT

Djs: ...

FRISS FOTO

2013.07.11.12.13
HALFŐZŐ DJFESZT
BAJA

Djs: Jay Lumen, Snake Sedrick,
Pat Duff, James Cole, Shabaam,
Duel, Guba, Hero, Cordeiro, ...

Biztonsági terv | Tűzriadó terv | HUNGARIAN DJ FESTIVAL © 2009 | Minden jog fenntartva! | Fogyasztói tájékoztatás | Design by Boszka